Snelkoppeling op startscherm #GroepsApp #OuderPortaal

295 views 3 mei 2017 6 augustus 2021 KindPlanner 0

Er kan een snelkoppeling van de GroepsApp, media-app, ophaalapp en het OuderPortaal op het beginscherm van de tablet/smartphone gezet worden. Zo’n snelkoppeling heet een webclip en ziet eruit als een appicoontje. Ook kan aangegeven worden dat de inloggegevens onthouden moeten worden. Zo hoeft er niet steeds opnieuw ingelogd te worden.

Uitleg

Snelkoppeling Android

1. Open de internetbrowser (advies: Google Chrome)
  2. Open de gewenste website
  3. Kies voor het menu-icoontje rechtsboven (drie verticale stippen)
  4. Kies voor de optie toevoegen aan startscherm
  5. Vul een (korte) naam in
  6. Kies voor Toevoegen
  7. De snelkoppeling (webclip) verschijnt nu als icoontje op het startscherm

Snelkoppeling IOS

1. Open de internetbrowser (advies: Google Chrome)
  2. Open de gewenste website
  3. Kies voor het delen-icoontje onderin het scherm (middelste icoontje met vierkant en pijltje).
  4. Geef aan dat je de website aan je beginscherm wilt toevoegen met de optie Zet in beginscherm
  5. Vul een (korte) naam in of kies de suggestie die in beeld verschijnt
  6. Kies voor Voeg toe.
  7. De snelkoppeling (webclip) verschijnt nu als icoontje op het startscherm