kindplanner update april 2017

 
View this email in your browser
Deze maand zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd in KindPlanner. Lees hier aan welke punten is gewerkt. De update is vanaf 17 april automatisch beschikbaar. 
Bij veel organisaties kunnen ouders het aantal weken opvang dat ze gedurende een contractjaar nodig hebben doorgeven. In KindPlanner hebben wij hiervoor de mooie functionaliteit weken tellen. Geen lijstjes of handmatige acties. Met de functionaliteit weken tellen wordt in de groepapp en in het ouderportaal automatisch bijgehouden waar de ouder nog recht op heeft. De functionaliteit 'weken tellen' kan nu ook gebruikt worden voor het opvangtype vakantieopvang


Weken tellen

Voor verdere instructie over de functionaliteit weken tellen voor opvangtype kdv, bso en vakantieopvang lees onze handleiding
Koppeling met King

Vanaf nu is er ook een koppeling naar het boekhoudprogramma King. Dit houdt in dat er een export gemaakt kan worden van de debiteuren (wijzigingen) en maandfacturen (per BV) om in te lezen in KING.
Aanpassingen in de BKR
Een voorbeeld hiervan is dat een pedagogisch medewerker straks nog 3 baby’s onder haar hoede mag hebben; op dit moment zijn dat er nog 4. Daarnaast wordt onderzocht of de huidige beroepskracht-kindratio systematiek kan worden aangepast, waarbij de wens is horizontale en verticale groepen beter op elkaar aan te laten sluiten.

Wat betekent dit?
De nieuwe wetgeving wordt pas korte tijd voor het nieuwe jaar definitief. Je krijgt een bepaalde periode (half jaar) om de wijzigingen door te voeren. Elke organisatie kan dit dus op een ander moment doen. KindPlanner zorgt er uiteraard voor dat de wettelijke ratio's tijdig worden aangepast. 
Tijdens deze kennissessie doorlopen wij de stappen om indien gewenst zelf aanpassingen te kunnen doorvoeren in de ratio's.

• Dinsdag 18 april om 14.00 uur (20 minuten)
• Maandag 24 april om 11.00 uur (20 minuten)

Bij aanvang van de sessie krijgt u van ons de inloginformatie per email. Het aantal plaatsen is beperkt dus schrijf u snel in!
Incasso 
Als de debiteur in KindPlanner geregistreerd staat met incasso ja, is het voor de ouder in het ouderportaal niet mogelijk om dit te wijzigen bij een nieuwe aanvraag of wijziging op een bestaand contract.
Inlog planbord 
Er is een verbetering doorgevoerd met betrekking tot het inloggen in het planbord. 
Weergaven planbord
Het planbord kan weergegeven worden op twee manieren. Hieronder zijn de verschillende weergaven te zien. Wilt u van de ene naar de andere weergave? Neem dat contact op met onze supportafdeling via het klantenportaal http://klanten.kindplanner.nl. Wij zullen er dan voor zorgen dat dit voor u wordt aangepast. 
Geen tijdsloten
In deze weergave zie je per groep het hoogste aantal gelijktijdig geplaatste kinderen in de gekozen periode (bezette opvangplekken) per week/ 2 weken/ maand). Wanneer je op een blok klikt krijg je rechts de tijdsloten (dagen, dagdelen) te zien. 
Het voordeel van deze weergave is dat je meerdere groepen onder elkaar kunt zien in een scherm. 

Handig om te weten:
Wanneer je in deze weergave een aanvraag opent kun je rechts, in het uitvouw scherm, op de datum klikken. Deze datum wordt dan gelijk overgenomen bij ingangsdatum van de planning.
 
Toon tijdsloten
In deze weergave worden de tijdsloten per groep uitgevouwen onder het blok (bezette opvangplekken met betrekking tot de aanvraag). Deze weergave heeft als voordeel dat je gelijk een overzicht ziet van de gehele periode (week/ 2 weken/ maand).
 
Volledige weergave planbord
Het kan soms handig zijn om het planbord op volledig scherm te zien. Dit kun je doen door op F11 te klikken. Het volledige scherm kun je weer sluiten door wederom op F11 te klikken. 


Sorteren binnen een sortering
In het planbord bij de aanvragen kun je sorteren op meerdere kolommen. Dit doe je door op de naam van de kolom te klikken, Shift op je toetsenbord ingedrukt te houden en op de volgende kolomnaam te klikken. Op deze manier kun op je meerdere kolommen tegelijk sorteren. 

Betekenis getallen in planbord
De getallen in het planbord geven het aantal bezette opvangplekken weer op de desbetreffende groep. Mochten er bijvoorbeeld op 1 dag 2 kinderen gebruik maken van 1 opvangplek (tijden overlappen elkaar niet) wordt dit als 1 geteld. Wanneer je bezig bent met een aanvraag zie je het aantal bezette opvangplekken inclusief het kind uit de aanvraag. Een gereserveerde plek wordt ook meegenomen in het kindaantal.
Copyright © KindPlanner, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*