E-mails

Workflow/automatische mails aan/uit zetten #Backoffice

360 views 3 mei 2017 10 augustus 2021 KindPlanner 0

KindPlanner heeft verschillende workflows. Workflows zijn taken die door het systeem worden uitgevoerd op vaste momenten of indien een bepaalde status geldig is. Dit kunnen onder andere e-mails naar ouders zijn of taken voor de backoffice medewerkers. Deze workflows kunnen aan- en uitgezet worden.

Uitleg

Workflow aan/uit zetten:

• Ga naar Instellingen > Business Flow > Workflow
  • Open de de betreffende workflow (klik dubbel op de Name)
  • In de kolom State staat of de workflow actief is of niet
  • Kies in het lint (bovenste deel van de pagina) voor Activate of Deactivate
  • De workflow staat nu aan/uit

Workflow bekijken:

• Ga naar Instellingen > Business Flow > Workflow
  • In de derde kolom is te zien of de workflow actief is of niet
  • Open de betreffende workflow (klik dubbel op de Name)
  • Bij Start When is te zien wanneer de workflow af gaat
  • De velden onder Additional Conditions geven aan aan welke eisen voldaan moet worden voordat de workflow af gaat
  • Onder Perform The Following Actions is te lezen wat er gebeurt als er aan de eisen wordt voldaan**

*Vaak staat er (mail) of (task) achter. Mail betekent dat er een mail wordt verzonden. Task betekent dat er een activiteit uit gaat.

**Wanneer er Send Email staat wordt er een mail verzonden. De e-mailtemplate die gebruikt wordt is te vinden in de kolom Value.

Video