Instellingen

Selectievelden aanmaken #Backoffice

228 views 1 mei 2018 16 augustus 2021 KindPlanner 0

In bepaalde situaties kan het handig zijn om selecties te kunnen maken met velden die niet standaard in KindPlanner staan. Denk bijvoorbeeld aan VVE kinderen. Deze selectievelden kunnen aangemaakt worden in KindPlanner waardoor er via kolomopties een kolom toegevoegd kan worden. Zodra een kolom is toegevoegd, kan deze als filter in een zoekopdracht gebruikt worden.

Uitleg

Maak het selectieveld aan:

1. Ga naar Instellingen > Data management > Selection Fields > Nieuw
  2. Voer de Name in
  3. Kies bij Entity waar het veld naar voren moet komen*
  4. Kies bij Value type wat voor type het selectieveld moet zijn**
  5. Zet het vinkje bij Default value aan als het vinkje standaard aan moet staan.
  6. Kies voor Opslaan

*Wordt er bijvoorbeeld gekozen voor de Entity Kind dan komt het veld bij de kindkaart naar voren.

**Bij Value type zijn er drie opties:
Checkbox: een vinkje kan aan of uitgezet worden
Date: een datum kan ingevoerd worden
Tekst: er kan een vrije tekst getypt worden

Selectieveld toevoegen aan de kolommen:

1. Ga naar Kolom-opties
  2. Selecteer de juiste kolom en klik op het blauwe pijltje
  3. Kies voor Ok