Pro-forma maandfactuur

Pro-forma maandfactuur #backoffice

372 views 6 november 2017 16 augustus 2021 KindPlanner 0

Informeer alle ouders makkelijk en snel over hun persoonlijke kostenplaatje voor een bepaald jaar. Dit is mogelijk door bij de factuurrun te kiezen voor pro-formafactuur.

Uitleg

Workflow aanzetten zodat mail verzonden wordt naar ouder*

1. Ga naar Instellingen > Business Flow > Workflow
  2. Open de workflow met de naam: KP – Maandfactuur – Proforma
  3. Kies voor Activate
  4. Pas eventueel de tekst van het template aan
  5. Ga naar Instellingen > Templates > E-mailtemplates
  6. Open de template met de naam: KP – Maandfactuur – Proforma
  7. Wijzig de tekst
  8. Kies voor Opslaan

Pro-forma starten

1. Ga naar Facturatie
  2. Kies voor Start Factuurrun
  3. Geef aan over welke periode je een run wilt draaien
  4. Zet het vinkje bij Maak Facturen en Pro-forma aan
  5. Kies voor Ok*

Pro-forma zichtbaar maken op ouderportaal

1. Ga naar Instellingen > Application
  2. Klik Facturatie open
  3. Vul de gewenste weergavedatum in bij de kolom Publicatiedatum pro-formafacturen
  4. Kies voor Opslaan

* LET OP! zodra de run voltooid is zal de mail verstuurd worden naar de ouders wanneer de workflow aan is gezet. Dit staat los van de ingevoerde publicatiedatum.