Managmentrapportages

Draaitabel maken #backoffice

373 views 10 oktober 2017 12 mei 2021 KindPlanner 0

Voor de managementrapportages haalt KindPlanner gegevens uit de database. Deze worden geëxporteerd naar een Excelbestand. Om een overzichtelijke lijst te krijgen is het handig om een draaitabel te maken in Excel. Deze kan vervolgens worden geüpload in KindPlanner. Zodra de managementrapportages worden gedownload zullen de gegevens zichtbaar worden in de draaitabel.

Uitleg

Draaitabel maken in Excel

1. Ga naar Start > Management
  2. Download de rapportage
  3. Voorbeeld: Ga naar het tabblad Bezettingsgraad
  4. Selecteer alles door linksboven op het driehoekje te klikken
  5. Ga naar Invoegen > Draaitabel > Ok
  6. Kies voor Ok
  7. Zet Locatie, Groepen en Maanden in de kolom Filter
  8. Zet tijdblokken in de kolom Rij
  9. Zet alle andere in de kolom Waarden.
  10. Ga naar waarde > klik op waarde instellingen > kies gemiddeld > klik op Ok
  11. Klik nu op Draaitabel > Opties
  12. Ga naar Gegevens
  13. Zet het vinkje bij Gegevens vernieuwen bij openen van het bestand aan
  14. Haal de gegevens onder het tabblad Leeftijdsverdeling weg
  15. Sla het bestand op

Draaitabel uploaden in KindPlanner

1. Ga naar Instellingen > Templates > Excel Templates
  2. Kies voor Omzetprognose of Omzetoverzicht
  3. Klik op Bestanden > Nieuw
  4. Upload het betreffende bestand
  5. Kies voor Ok
  6. Vanaf de eerstvolgende dag zal dit bestand gebruikt worden wanneer de rapportage wordt gedownload.