Bestanden/Documenten

Jaaropgave vrijgeven #Backoffice

553 views 13 december 2018 26 januari 2024 KindPlanner 0

De organisatie kan zelf bepalen wanneer de nieuwe jaaropgave wordt vrijgegeven voor de ouders. Op het moment dat het nieuwe kostenoverzicht wordt vrijgegeven, wordt deze zichtbaar onder het kopje ‘Jaaropgaven’ bij het financiële overzicht op het ouderportaal. In de backoffice kan tevens aangeven worden of een ouder wel of niet de nieuwe jaaropgave mag zien.

Uitleg

Jaaropgaven beschikbaar stellen

1. Ga naar Instellingen > Application > 9. Ouderportaal
  2. Bij de instelling Beschikbaar stellen nieuwe jaaropgave moet de datum* ingevuld worden waarop de nieuwe jaaropgave vrijgegeven wordt.
    LET OP! De in te vullen datumnotatie is ‘jjjjmmdd’. Voorbeeld: bij het vrijgeven van de jaaropgave per 01-02-2019 moet 20190201 als datum ingevuld worden.
  3. Kies voor Opslaan

Bij een specifieke ouder aangeven of de jaaropgave wel of niet beschikbaar gesteld moet worden

1. Ga naar Familie > Ouders
  2. Open de betreffende oude
  3. Vink onder Facturatie de optie Toon recente jaaropgave aan of uit
  4. Kies voor Opslaan

*Het datumveld mag niet leeg zijn. Op het moment dat dit veld leeg is, dan worden de jaaropgaven gepubliceerd op 01 januari van het volgende/betreffende jaar.

**Controleer steekproefsgewijs of de nieuwe jaaropgaven daadwerkelijk zichtbaar zijn op het ouderportaal alvorens ouders hierover te informeren. Is dit niet het geval? Controleer dan of de datum correct is ingevuld; bij een datum in de toekomst zal de nieuwe jaaropgave niet getoond worden.

Tags: