Factuurexport

Factuurexport aanmaken #Backoffice

312 views 19 september 2017 9 augustus 2022 KindPlanner 0

Wat

Om ervoor te zorgen dat de verkoopfacturen ook in het boekhoudprogramma terechtkomen, kan KindPlanner een exportbestand aanmaken voor enkele boekhoudprogramma’s (mits hier een koppeling voor beschikbaar is).

Hoe

1. Zorg dat er maandfacturen zijn die definitief zijn
  2. Ga naar Facturatie
  3. Klik op Exporteer facturen*
  4. Het exportbestand wordt aangemaakt. Deze is terug te vinden bij FactuurExports**
  5. Open de betreffende factuurexport
  6. Links bij Gerelateerd > Maandfacturen is te vinden welke maandfacturen er zitten in het exportbestand
  7. Klik links bij Informatie > Bestanden***
  8. Kies voor de bestandsnaam
  9. Het bestand wordt op de computer gedownload
  10. Lees het bestand in in het boekhoudprogramma

*Als er geen definitieve maandfacturen zijn, is de knop Exporteer facturen niet beschikbaar.
**Alle maandfacturen die op dat moment definitief zijn en nog niet in een export zitten worden meegenomen in deze export. Er wordt een export gemaakt per BV.
***Als gewerkt wordt met een directe koppeling (Exact Online), worden er geen bestanden aangemaakt. De export wordt dan direct naar het boekhoudprogramma gestuurd.